madepro
Явор Седянков

Явор Седянков

СВАТБЕН ФОТОГРАФ

Завършва изящни изкуства – Скулптура във Великотърновски Университет “Св. св. Кирил и Методий” през 2006 г., след което работи като фотожурналист към ежедневник в град Русе; публикуван е в национални издания и фотографски агенции. След 2010 г. работи в областта на комерсиалната и сватбената фотография. От 2015 г. е част от екипа на Photoschool.bg – организация за курсове и обучения по фотография и организатор на ежегодна международна фотографска конференция – Photoschool Conference (4 издания 2018, 2019, 2020, 2021).

Негови изяви включват няколко фотографски изложби в град Русе, реализация и създаване на експериментален филм “Възприемчивост на Апатията” към фестивалът “Аз Градът” на община Русе, изложба и инсталация “Blackbox Of Culture” – Улм, Германия, по покана на Donaubuero.

Интересите на Явор често са на границата между конвенционалните форми на изкуството и тяхното въздействие и неконвенционалните изяви на тези форми. Във фотографията намира вдъхновение в сферата на художествената, концептуалната, документалната фотография и портрета.

През цялото това време той продължава да работи заедно със своята половинка в живота Стаси като фотографи на истории на сватби и семейства.

Портфолио Явор Седянков