madepro
mscottbrauer лектор на MadePro Conference

M. Scott Brauer

ФОТОГРАФ

М. Скот Брауър е американски фотограф от Бостън, Масачузетс. Редовно работи по задачи, възложени му от вестници и списания като New York Times, Stern, the Wall Street Journal, Esquire, Smithsonian, Men’s Journal, Time, Bloomberg Businessweek, MIT Technology Review, Le Monde и други, по истории, които варират от политика, бизнес, и наука и технологии, до наркотична зависимост, ментално здраве, и икономически проблеми.
Писал е за фотожурналистиката за списанието World Press Photo Witness and Raw View и е съ-основател на вече нефункциониращия фотожурналистически блог dvafoto.com.

Работата на Брауър е излагана в САЩ, Европа, Азия и Австралия, и многократно е била оценявана сред най-добрата фотография за годината от организации като TIME, New York Times, American Photography, Magenta Flash Forward, както и други. Последните работи на Брауър предлагат критичен поглед върху зрелищността и иконографията на американската политика. Както и предишната му работа в Китай, Русия и САЩ, настоящите му проекти за американската политика поглеждат отвъд начина, по който се представят в пресата историите от национална и международна значимост по отношение на мощ, икономика и общество.
Подходът му се фокусира върху индивида в рамките на по-големи системи, структурите и традициите, които засягат човешки животи, и последствията от политиките, които се решават надалеч от тези, които засягат най-много. Това води до до истории по разнообразни теми, включително президентските кампании в САЩ, журнализма в Русия по времето на Путин, наркотичната зависимост в Нова Англия, и разрушаването на цели квартали в китайските градове.

Портфолио M. Scott Brauer