madepro

MADEPRO

ОСНОВАТЕЛИТЕ

MADEPRO

Ние искаме и вярваме, че заедно можем да създадем подходяща среда и да помогнем в развитието на фотографската общност. Знаем, че това е правилният начин и искаме заедно с теб да направим стъпка напред към изграждането им там, където си ти.

MadePro Conference е събитието, където всичко това оживява. Ние се срещаме като професионалисти и артисти, като ентусиасти и мечтатели. Място, на което идваме заедно, създаваме приятелства, забавляваме се, споделяме своята страст, опит и умения.

MadePro организира уъркшопи, които създават връзки помежду ни. Помагат ни да се развием и оформим своята идентичност като автори. Ние се учим и споделяме заедно с артисти и професионалисти.

основателите на MadePro
2018

Началото поставихме през 2018-та година: месецът беше април, а мястото – Поморие. Там на метри от морето в голямата зала на “НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ ПРОСВЕТА 1888” проведохме първата конференция – “Photoschool Conference 2018”.

 

Идеята се роди в разговор между Иво и Яшо и някъде година преди първото издание вече обсъждахме събитието с колегите от екипа ни във Photoschool.bg. Тогава с голям ентусиазъм запретнахме ръкави и я организирахме с надеждата да съберем в залата пъстра общност от фотографи, представители на различни жанрове, професионалисти и любители. На сцената събрахме палитра от български фотографи. Лектори от различни направления на фотографията. Разбира се, на събитието не липсваше и изложбена част с фотографска техника, професионално видео и фото осветление и висококачествен фотографски печат.

2019

През 2019-та се състоя второто издание на “Photoschool Conference 2019”, като за него си пожелахме да поканим известни имена от световната фотография. Това постави събитието на една по-голяма сцена и превърнахме конференцията в нещо по-значимо за фотографията на Балканите. Конференцията протече с международно участие и лектори от Русия, Испания, Румъния и България.

 

Същата година към конференцията започнахме да организираме и обучения – уъркшопи с гост-лекторите от чужбина: Сватбена фотография и Концептуална портретна фотография.

2020
През 2020 г., въпреки трудностите свързани с световната пандемия от COVID -19 и неколкократните промени на датите за събитието, 3-тото издание на “Photoschool conference 2020” протече с лектори от Франция, Русия, Аржентина, Испания и България. Обучения – уъркшопи се проведоха на теми: Детска фотография и Сватбена фотография.
2021

През 2021 г., в не по-лесна пандемична обстановка, но с не по-малко ентусиазъм проведохме 4-тото издание на “Photoschool conference” с гости на сцената от Испания, Полша, Гърция, Сърбия, Хърватска, Русия и България.

Обучения – уъркшопи се състояха на теми: Детска фотография и Концептуална портретна фотография.

MadePro се роди в навечерието на 2022 г. със стремежа да се превърне в място, което да развива, помага и обединява фотографската общност в България.

С MadePro Conference поставяме ново начало с надеждата това международно събитие да бъде разпознато от по-широка публика сред фотографите и видеографите в България, да приобщава артисти и професионалисти от различни жанрове в света на фотографията и да бъде медиатор на все повече връзки между фотографите на Балканите.

MadePro си поставя за цел да организира и провежда събития, които да помагат в творческия и професионален път на фотографи, видеографи и сродните им визуални артисти. Да поставя теми както за развитието в професионален и комерсиален план, така и за пътя на автора и артиста. Да инициира и модерира разговори за фотографското изкуство и предизвикателствата в различните фотографски жанрове.

MadePro и МadePro Conference са проект на Иво - Ивелин Илиев и Яшо - Явор Седянков, като част и заедно с Photoschool.bg, най-голямото училище за курсове по фотография в България, където освен практични умения курсистите изграждат по-дълбоко отношение към фотографията и, не на последно място, създават приятелства.

MadePro Conference

Ранно записване до 29 март