madepro
Fabio Mirulla

Fabio Mirulla

СВАТБЕНА ФОТОГРАФИЯ

Харесва ми мисълта, че оставям малки частици от себе си във всяка фотосесия, която осъществявам, и лесно можете да намерите малки улики за мен и живота ми в повечето мои снимки: къде живея, нещата, които обичам, и как съм.
Когато обичате сватбена фотография, колкото и аз, е невъзможно да не правите така и ми допада мисълта, че двойките избират мен и заради тази автентичност.
Обичам Тоскана, живея в малък град в провинцията, точно в подножието на хълмовете Кианти, на половин час път от Флоренция, Сиена и Арецо. Това е прекрасно място да се създаде семейство и да изградя фотографско студио благодарение на толкова много красиви сватбени локации в селски стил, които ни заобикалят.

Роден съм и израснах тук и по време на първата ми година в университета Сиена срещнах момичето, което няколко години по-късно стана моя съпруга, Силвия.

Срещнахме се заради Хари Потър и тя обича да казва, че именно магията е заклещила вратите на киното точно в момента, в който минавах.

И двамата обичаме манга, аз обичам и комикси. Все още ясно си спомням деня, в който разбрах, че тя няма представа от Междузвездни войни (въпреки това се ожених за нея) и прекарах целия ден на морския бряг, преминавайки през всяка от трилогиите.

Имаме малко дете, Леонардо, което бяга много бързо и се опитва да ми вземе камерите на Канон. Снимките го въодушевяват и пита често дали малкото му плюшено мече може да ни направи снимка.

Пътуването е една от страстите ми, заради което още повече ми харесва да снимам сватби на различни места (destination wedding photographer).

Снимането на сватба в чужбина е невероятно преживяване, което смесва и променя гледните точки. Снимал съм сватби с различни традиции, цветни като индийски сватби в Италия, както малки интимни сватби, каквито могат да бъдат импровизираните. Особено държа на еднополовите сватби, също защото синът ми се роди десет минути след като се върнах от такава и те винаги ще бъдат свързани.

Имам много стара/ странна традиция за пътуванията: в последния ден от пътешествието решавам следващата дестинация. Това определено съм аз, никога да не се застоявам на едно място, винаги да търся следващото нещо, винаги да експериментирам.

През октомври 2020 г. започнах това ново невероятно преживяване – станах посланик на Canon и за мен е чест да бъда сред всички онези майстори на фотографията.
Някои биха казали, че съм упорит, аз бих казал фокусиран. Винаги съм искал да бъда професионален сватбен фотограф.

Обичам сватбите: години и години с моменти и емоции, събрани в един ден, може би само няколко часа, които могат да избледнеят, ако не се запечатат в снимки.

Аз съм разказвач на сватбения ден, привилегирован свидетел на радостта на двойката.

Портфолио Fabio Mirulla