madepro
Pablo Laguia MadePro

Pablo Laguia

ФОТОГРАФ

Пабло и Ана са родени в град Ориуела, провинция Аликанте, Испания. Той е учил фотография в училище по изкуства, след което завършва магистратура по модна фотография в университета в Мадрид. След това работи като травел фотограф и като фотожурналист на свободна практика, преди да отвори свое студио през 2003 и да се специализира в сватби, портрети и мода. През това време Ана е имала собствена кариера в маркетинга на модната индустрия, включително и период в студиото на Стела Маккартни в Ню Йорк и за луксозната марка Loewe в Мадрид.

Когато стават двойка през 2009 година , решават да споделят както своя личен живот, така и професионалния. Пабло затваря своето фотографско студио,а Ана оставя своята кариера и заедно започват да работят като екип сватбени фотографи, пътувайки по света. Пабло е винаги първи фотограф, покривайки важните моменти, докато Ана е втори фотограф- запечатващ важните детайли и спонтанните емоции.

Тяхната работа е публикувана в списания като „Vogue”, „Elle”, „ Harper’s Bazaar” и „Conde Nast traveller”. Пабло Лагиа е избран за фотограф на годината в категория „Обработка”на BODAF през 2014 и е бил определян като един от най-добрите сватбени фотографи в различни публикации в списания Rangefinder и Vogue.

В момента и двамата с Ана са посланици на Канон Европа

Портфолио Pablo Laguia